nedjelja, 4. ožujka 2012.

PowerPlay manager - osoblje - kako ih trenirati

Još uvijek su vrlo podcjenjeni, svaki klub ih ima, ali bez obzira na to što imaju mogućnosti da poboljšaju efikasnost određenog objekta, na tržištu i dalje imaju malu vrijednost. Danas govorimo o osoblju. Zašto su oni zaslužni? Koliki je njihov utjecaj? Vrijedi li zaposliti zaposlenike sa visokim atributima? Koji je, u smislu atributa, idealan omjer zaposlenika i njegovog asistenta? Na ova pitanja pokušat ću odgovoriti u ovom članku.
 

Za početak kažimo par riječi o objekatima:

Svaki objekt ima 15 razina, cijena izgradnje na svaku sljedeću razinu je uvijek jednaka cijeni dvije prethodne razine. Zbog toga, cijena za svaku dodatnu razinu ubrzano raste, a izgradnja posljednje 3 razine zahtjeva rigoroznu štednju. Znamo da će malo menadžera imat mogućnost priuštiti si izgrađena dva ili tri objekta na razini 15. Ali, već danas mnogi objekti imaju unčikovitost kao da imaju razinu veću od 15, a to možemo zahvaliti upravo osoblju. S druge strane, plaće zaposlenika su jako visoke i ujedno su jedan od navećih troškova za svaki klub.
Zainteresirani za posao kod vas sami šalju prijave i vaš odjel za ljudske resurse i ekonomiju ih jednom tjedno procjenjuje. Broj zainteresiranih raste sa nivoom odjela za ljudske resurse i ekonomiju. Na njega također utječu i vaši menadžeri i njihova učinkovitost istraživanja. Ipak, možete biti sigurni da će vam tjedno doći najmanje 1 a najviše 4 zainteresirana.


 Na osobine zaposlenika utječe razina objekata. Ako je recimo objekt treninga na razini 10, vi ćete dobijati bolje kandidate za taj posao nego kada je trening objekt na razini 3. Ako ne zaposlite osoblje na tu poziciju, uskoro će vam biti predložen novi kandidat od strane upravnog odbora.

     Zaposlenik uvijek potpisuje ugovor na sljedećih 112 dana. U slučaju da ne želite produžiti ugovor nekog od zaposlenika, isključite opciju automatskog produženja ugovora u njegovom profilu ili na stranici Zaposlenici. Zaposlenika također možete i otpustiti poništenjem njegovog ugovora. Ipak, ako poništite njegov ugovor, morat ćete mu platiti 50% preostale vrijednosti ugovora kao kompenzaciju. Viška zaposlenika se možete riješiti i tako da ih postavite na tržište.

     Prijavljeni imaju od 50 do 55 godina. Svaki zaposlenik ide u mirovinu sa 61 godinom, što znači da više nećete moći produžiti njegov ugovor. Svaki zaposlenik ima dva atributa i svaki od njih ima svoju kvalitetu. Točne vrijednosti kvaliteta atributa zaposlenika možete vidjeti samo ako ga istražite sa svojim odjelom za ljudske resurse i ekonomiju.

Spomenimo neke činjenice o zaposlenicima:

1) Dva zaposlenika sa atributima 100/100 imaju maksimalnu unčikovitost na određeni objekt. Maksimalna efikasnost zaposlenika povećava unčikovitost objekta u kojem rade za oko 50%.

2) Svaki tip zaposlenika ima dva atributa. Ako će mu biti osposobljen (treniran) samo jedan atribut, on će mu povećati utjecaj u samo jednoj sferi njegovog rada.

3) Glavni zaposlenik ima utjecaj od točno 3/5 (60%) na objekt, a asistent 2/5 (40%). Stoga je uvijek potrebno staviti da "glavni" zaposlenik bude onaj s višim/boljim omjerom atributa.

4) Zaposlenici imaju utjecaj na unčikovitost određenog objekta odmah, dok izgradnja na višu razinu objekta može potrajati prilično dugo.

5) Obuku zaposlenika možete zaustaviti na željenoj razini atributa, te u tom slučaju zaustaviti rast plaće, odnosno troškova.



Zaposlenik koji ima maksimalnu unčikovitost (100%), povećava unčikovitost objekta za točno 50%, tako da nije teško zaključiti da zaposlenici povećavaju učinkovitost objekta za točno polovicu njihove učinkovitosti. Na primjer, objekt sa razinom 10 i sa 60% učinkom zaposlenika, radit će s istim učinkom kao i 13-ta razina istog objekta bez osoblja.




Vrste zaposlenika:

  • Trener je zaposlenik koji radi u objektu za trening. Njegove su osobine:
    • Trening obrane – ova vještina pokazuje sposobnost treniranja obrambenih vještina igrača (branjenje, obrana) i ima djelomični utjecaj na trening univerzalnih vještina kod igrača ( u vezi, dodavanje, tehnika, brzina, igra glavom)
    • Trening napada – ova vještina pokazuje sposobnost treniranja napadačkih vještina igrača (napad, pucanje) i ima djelomični utjecaj na trening univerzalnih vještina kod igrača ( u vezi, dodavanje, tehnika, brzina, igra glavom)
         Ako vaš igrač vježba napad, na primjer, tada će napredak rasti sa porastom učinkovitosti podučavanja napada od strane vaših trenera. Učinkovitost atributa je postotak utjecaja koji vaši zaposlenici imaju na svoje objekte. Maksimalna učinkovitost je stoga 100%. Ta učinkovitost ovisi o vrijednosti odgovarajućeg atributa vašeg glavnog zaposlenika i njegovih asistenata. Maksimalna vrijednost atributa zaposlenika je 100, što znači da najbolji mogući zaposlenik može imati 200 bodova u atributima.

  • Fizioterapeut je zaposlenik koji radi u objektu za regeneraciju. Njegove su osobine:
    • Regeneracija obrane – ova vještina pokazuje sposobnost regeneracije igrača, koji treniraju obrambene vještine (branjenje, obrana) i ima djelomični utjecaj na regeneraciju igrača koji treniraju univerzalne vještine( u vezi, dodavanje, tehnika, brzina, igra glavom)
    • Regeneracija napada – ova vještina pokazuje sposobnost regeneracije igrača, koji treniraju napadačke vještine (napad, pucanje) i ima djelomični utjecaj i na regeneraciju igrača koji treniraju univerzalne vještine (u vezi, dodavanje, tehnika, brzina, igra glavom)
  • Upravitelj je zaposlenik koji radi u odjelu za ljudske resurse i ekonomiju. Njegove su osobine:
    • Istraživanje - ovaj atribut predstavlja sposobnost da se napravi precizna procjena kvalitete igrača, osoblja i ona također utječe na brzinu istraživanja. Atribut također omogućava više kandidata za posao.
    • Marketing - ova vještina pokazuje mogućnost pregovaranja za bolje ponude generalnog i medijskog sponzora.
  • Čuvar stadiona je zaposlenik koji radi u centru održavanja. Njegove osobine su:
    • Sigurnosna služba - ova vještina pokazuje sposobnost eliminacije huligana sa stadiona i smanjenja troškova održavanja tribina i njihovih dodataka.
    • Održavanje - ova osobina pokazuje mogućnost popravka oštećenja koja nastanu na objektima i tako smanjuje troškove njihovog održavanja.
  • Predavač je zaposlenik koji radi u obrazovnom centru. Njegove su osobine:
    • Trening rukovođenja - ova osobina predstavlja mogućnost obrazovanja sljedećih zaposlenika: menadžera, sportskih direktora i čuvara stadiona.
    • Praktičan trening - ovaj atribut predstavlja sposobnost treniranja slijedećih zaposlenika: trener, fizioterapeut i doktor.
    Predavači uče sami sebe i njihova se oba atributa usavršavaju prilikom učenja.

  • Sportski direktor je zaposlenik koji radi u sportskoj akademiji. Njegove su osobine:
    • Trening pomlatka - ovaj atribut predstavlja mogućnost dolaska više juniora iz sportske akademije. Atribut također utječe na cjelokupne vještine igrača koji dolaze iz juniorske škole.
    • Trening igrača - ovaj atribut označava sposobnost organiziranja trening kampa za više igrača osiguravajući veći bonus treninga u kampu.
  • Lječnik je zaposlenik koji radi u lječničkom centru. Njegove su osobine:
    • Sprječavanje - ovaj atribut predstavlja mogućnost smanjenja broja ozljeda vaših igrača
    • Tretman - ovaj atribut predstavlja sposobnost brzine oporavka od ozljeda

Nema komentara:

Objavi komentar